trešdiena, 2018. gada 10. janvāris

Barikāžu atcerei

11. janvārī Rīgā Zemkopības ministrijā notiks pasākums “Cerību ugunskuri – mirklis pirms brīvības”, kurā piedalīsies arī kārķēnieši. 99 kārķēniešiem ir piešķirts augstais valsts apbalvojums – Barikāžu piemiņas Goda zīme.

Tā ir tradīcija - Kārķos katru gadu janvārī notiek pasākumi, kuros aicināti piedalīties barikāžu dalībnieki, skolēni un ikviens, kam svarīgi nest tālāk brīvības sajūtu, kas tika iegūta pirms 27 gadiem, stāvot uz barikādēm.

Šoreiz kopīgi dosimies uz Rīgu, kur vispirms piedalīsimies Kārķu simtgades kalendāra ekspozīcijas atklāšanā, pēc tam ņemsim dalību Zemkopības ministrijas organizētajā pasākumā, kurā plānotas Zemkopības ministra Jāņa Dūklava , bijušā lauksaimniecības ministra Daiņa Ģēģera, Lietuvas Republikas ārkārtējā pilnvarotā vēstnieka Artūra Žurauska un Igaunijas Republikas ārkārtējā pilnvarotā vēstnieka Tenisa Nirka uzrunas. Pasākuma laikā notiks grāmatas “Cerību ugunskuri” atvēršana, ko kuplinās vijolnieka Raimonda Ozola un stīgu kvarteta muzikālais sveiciens “Starp debesīm un zemi”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru