trešdiena, 2024. gada 1. maijs

Festivālā " Stalbes pavasaris 24"

 

Vairāk:

 https://files.inbox.lv/folder/ec909d6f94421dac1726937ac4d83b80cee85308






otrdiena, 2024. gada 30. aprīlis

Pasākumi maijā

 01.05. - deju grupa " Vēl ziedam" piedalās Senioru kolektīvu festivālā Stalbes kultūras namā


03.05. - SDK " Lustiņdancis " piedalās Baltā galdauta svētkos pie Lugažu muižas

05.05. - filma " Marijas klusums" tautas namā, ieeja - 3.00 eur

11.05. -  rokdarbnieki un citi ražotāji piedalās Lielajā Robežtirgū


25.05. - Mazās Meža dienas

pirmdiena, 2024. gada 29. aprīlis

svētdiena, 2024. gada 28. aprīlis

Filma " Marijas klusums"

 


Svētdien, 5. maijā pl. 19.00 Kārķu tautas namā varēs noskatīties režisora Dāvja Sīmaņa spēlfilmu "Marijas Klusums".

ir vēsturiska drāma, kas veidota pēc  slavenās teātra un kino aktrises Marijas Leiko dzīvesstāsta  un vēsta par viņas dzīves pēdējiem gadiem, kad aktrise dodas uz Padomju Savienību, lai parūpētos par savu mazmeitu un kļūst par Staļina iniciētās latviešu iznīcināšanas akcijas liecinieku un upuri.

 "Manuprāt, gan latviešu auditorijai, gan arī starptautiski Marijas Leiko dzīvesstāsts savā ziņā raksturo visu to, ko teorijas kontekstā mēdzam dēvēt par pasaules sajukšanu prātā, – periodu, kas aizsākās ar Pirmo pasaules karu, revolūciju Krievijā un Vācijā, pēc tam nāca autokrātisko, autoritāro režīmu veidošanās starpkaru periodā. Marijas Leiko personība izceļo cauri šiem laikiem dažādās valstīs un ar savu pieredzējumu vai klātbūtni ļoti spilgti raksturo šo periodu. Tas varbūt arī ir galvenais – viņa kalpo par vēsturisku prizmu, caur kuru mēs varam ieskatīties šajos notikumos nevis šauri, no viena leņķa, bet izgaismot visu 20. gadsimta pirmo pusi ar visām raksturīgajām politiskajām peripetijām, kultūras peripetijām, arī vēsturiskajām katastrofām, kas tajā laikā notikušas," pauda režisors Dāvis Sīmanis intervijā NKC Berlīnes kino festivāla izdevumā "Baltic Films".

Filmas "Marijas klusums"  radošā komanda  ir režisors  Dāvis Sīmanis, operators Andrejs Rudzāts, scenārija autori Dāvis Sīmanis, Magali Negroni, Tabita Rudzāte,  filmas māksliniece Kristīne Jurjāne,  grima māksliniece Beate Rjabovska, galvenajās lomās Olga Šepicka, Artūrs Skrastiņš, Ģirts Ķesteris, Inese Kučinska, Vilis Daudziņš, filmas komponists ir Pauļus Kilbausks, Justs Štars, montāžas režisore Ieva Veiverīte, izpildproducente Ilze Krūmiņliepa, producenti Gints Grūbe un Inese Boka-Grūbe, filma veidota Latvijas filmu studijā "Mistrus Media"  kopprodukcijā ar Lietuvas filmu kompāniju "Broom Films".

 

Kinopunkta komentārs: šī filma nav izklaides kino, tā ir dziļa, nopietna un pavisam ne viegla filma, taču ļoti nozīmīgā mūsdienu politisko apstākļu kontekstā; kā režisors atzīmēja uzrunā pirms pirmizrādes: “Šī filma ir kā instruments, kas palīdz atpazīt ļaunumu. Ļaunums ir mūsu visu lielākais ienaidnieks un uz to nedrīkst pievērt acis vai ignorēt”.

Ieeja – 3.00 eur 

 

Filmas treileris: https://www.youtube.com/watch?v=1m72zY3x5U4&t=2s

 

 

 

 

" Talkojam"