svētdiena, 2024. gada 30. jūnijs

Kapu svētku " gaidās"

 

Svētdien, 21. jūlijā pl. 16:00 Kārķu Dabas koncertzālē Valmieras novada amatierteātris “ Ramata” izrādīs A. Birbeles lugu “ Kapusvētku PR”.

Izrādes centrā ir gatavošanās Kapu svētkiem un ap tiem saistīti notikumi, bet patiesībā tas ir stāsts par mūžseno, bet šobrīd tik īpaši aktuālo problēmu – ko cilvēkam iesākt ar savu dzīvi, kā dzīvot savu, ne citu personu dzīvi – tā par iestudējumu saka  režisore Gunta Maskaviča.

Ieeja – 2.00 eur, nelabvēlīgu laika apstākļu gadījumā izrāde notiks tautas namā.

Gaidīsim!

                                                                                     (publicitātes foto - www.valmierasnovads.lv)

Pasākumi jūlijā

  Līdz 30.07.  - Māra Pladara mākslas darbu izstāde tautas nama kamīnzālē


 06.07. - SDK " Lustiņdancis" piedalās pasākumā "Mazā vasaras Eiropiāde"  kultūras pils " Ziemeļblāzma " parkā Rīgā

 No 8.07 līdz 28.07. - t/n vadītājas atvaļinājums

20.07. - Šosejas riteņbraukšanas sacensības Valka-Naukšēni-Valka

21.07. pl. 16:00 - amatierteātra " Ramata" izrāde " Kapusvētku PR", ieeja - 2.00 EUR

 24.07. - SDK " Lustiņdancis " piedalās Eiropiādē (Eiropas tautas kultūras un mākslas pasākums) Itālijā, Nuoro pilsētā, Sardīnijā

 27.07. pl.15:00 - Kapusvētki Ērģemes kapsētā

           no pl.22:00 - grupa " Savējie" spēlē Ērģemes pilsdrupās



 






otrdiena, 2024. gada 25. jūnijs

sestdiena, 2024. gada 22. jūnijs

pirmdiena, 2024. gada 17. jūnijs

Līgojam Kārķos!

 

Līgo svētki ir ļoti bagāti ar tradīcijām – siera siešana, vainagu pīšana, alus darīšana, ugunskura kuršana, pīrāgu cepšana, sētas sakopšana, līgo dziesmu un apdziedāšanās dziesmu  skandēšana. Kārķu pagastā šogad visi aicināti aktīvi ielīgot un vēl aktīvāk pavadīt Līgo nakti, lai Jāņu dienas rīts uzaustu saulains un enerģijas pilns.

Lai Jāņa bērniem nebūtu lieks satraukums par nepietiekamu ziedu dažādību pļavās, Kārķu pagastā pie sporta nama piektdien, 21. jūnijā no plkst. 18:00 būs iespēja  darināt vainadziņus un citas rotas no vilkvālīšu, kalmju lapām, doņiem un citiem zaļumiem. Skanot tautas mūzikas kapelas  ,,Senās skaņās” melodijām, sagaidīsim arī aktīvākos Jāņa bērnus, kuri nolēmuši piedalīties izkapts pļaušanas un cornhole sacensībās.

Svētdien, 23. jūnijā plkst. 8:00 tautas namā sāksies tradicionālais zolītes čempionāts, kurā aicinātti piedalīties visi spēlētpratēji.

Plkst. 20:00 Dabas koncertzālē amatierteātris “ Strops”  izrādīs R. Blaumaņa joku lugu “ No saldenās pudeles”:  “ Ezerlauku mājās” vajadzīgs jauns saimnieks, bet Marija visus atraida. Kurš būs tas, kuram viņa pasniegs glāzi no saldenās pudeles?

 Lomās iejutīsies Ilona Veidemane, Līga Martinsone, Juta Aušte, Tatjana Āre, Ģirts Martinsons, Gintis Eglītis, Andris Ķīkulis, Juris Aušts, Kārlis Zirnis. Skanēs  dziesmas ansambļa “ Tik un tā ” dalībnieču izpildījumā.

Jāņu svinību neatņemama sastāvdaļa ir ugunskura iedegšana.  Pēc izrādes Tradīciju salā  līdz ar saules rietu  iedegsim Jāņuguni kopā ar latviešu tradīciju zinātāju Agitu Tabūni no Ēveles.

Ieeja uz visu pasākumu -  2.00 eur, teātra apmeklētājiem būs iespēja iegādāties “ Ezerlauku rūgteno”.

 Pasākuma laikā darbosies arī bufete.

Aicināti visi – lieli un mazi līgotāji, lai šo burvīgo nakti pavadītu kopā!


 

 

 

sestdiena, 2024. gada 1. jūnijs