svētdiena, 2011. gada 19. jūnijs

Pļaušanas čempionāts

III Kārķu čempionātu pļaušanā ar izkapti šoreiz ieskandināja kapela ,,Vecie turnavieši”, aicinot visus pie pagasta pārvaldes ēkas, kur ar Jāņa Jukāma un Daiļa Lammasa palīdzību jau sagatavoti laukumi pļaušanai. Kamēr pļāvēji izlozē laukumus un pārrunā noteikumus, tikmēr līdzjutējiem ir iespēja nogaršot vietējā ražojuma sierus un piedalīties alus degustēšanas konkursā.
Paldies čaklajām siera gatavotājām – Dzintrai Ozolai, Sandrai Pilskalnei un Ilgai Vīlisterei. Ilga piedāvāja degustēšanai 2 veidu Jāņu sierus un 3 veidu mīkstos sierus, Sandras ,,Līgo groziņā” – 3 veidu sieri. Degustētāji atzina visus par gardiem, tomēr visvairāk balsojuma ,, puķītes” krājās trauciņā pie Dzintras Ozolas siera.
Lai gan vietējā ražojuma alu neviens nepiedāvāja, iecienītāko alus šķirņu noteikšanas konkursā pārliecinoši uzvarēja Boriss Szostaks, pareizi atminot visas alus šķirnes.
Izrādās – Kārķu meitas puķītes un zālītes taupa Līgo vakaram, jo šoreiz vainadziņu izstādei nopinusi tikai Inta Šķudīte.
Pļaušanas čempionāta žūrijas komisija ( Ģertrūde Ābele, Kārlis Vīlisters, Jānis Krams) un galvenais tiesnesis Kārlis Pētersons, izvērtējot dalībnieku pļāvumu, noteica šādus rezultātus:
Sievietēm:
1.v. – Vinetai Vīksnai
2.v. – Dzintrai Aleksandrovai, arī par ,,Saimnieces tēlu” un skaistāko nopļauto vālu.
3.v. – Vijai Pēterēnai
Īpašas balvas par tēla oriģinalitāti – Intai Engerei un Ilgai Vīlisterei, Ilgai arī skaistākais nopļautais vāls; par uzdrīkstēšanos – Ingunai Pētersonei, par pēdējā brīža lēmumu – ,,tomēr pļaušu” – Artai Pūpolai
Vīriešiem:
1.v. – Jānim Ābelem
2.v. – Ērikam Jukāmam , arī skaistākie nopļautie vāli
3.v. – Valdim Kārkliņam
Īpaša balva - senioram Borisam Szostakam
Jauniešiem:
1.v. – Jānim Zirnim
Paldies jaukajiem muzikantiem!
Uz tikšanos nākamgad vēl kuplākā pulkā!








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru