trešdiena, 2013. gada 20. novembris

Aicinām uz gleznu izstādi



Mākslinieks Aldonis Cīrulis dzimis 1949. gada 24. februārī  Svētciema pagasta (tagad – Salacgrīvas pagasts) „Bērziņos”. Tur dzīvo arī patreiz, savām gleznām rod iedvesmu no dabas – rīti, vakari, saules gaisma un ēnu spēles, gadalaiku un krāsu noskaņu dažādība.
1966. – 1970.g. mācījies Rīgas lietišķās mākslas vidusskolā dekoratoru nodaļā pie nodaļas vadītāja un skolotāja Valda Treija.
1970. – 1975. g. studē Latvijas Mākslas akadēmijā, tekstilmākslas nodaļā pie nodaļas vadītāja  Rūdolfa Heimrāta. Glezniecību apguvis pie Ritas Valneres un Edvarda Grūbes, kā arī pie mākslinieka un pedagoga Borisa Bērziņa. Visu savu darba mūžu nostrādājis vienā vietā – „Labiekārtošanas kombināta”, pēc tam tā nosaukums bija – „Rīgas dizains”. Darba profils daudzveidīgs: tautsaimniecības, mākslas izstāžu un muzeju iekārtošana, Rīgas svētku un Dziesmu svētku noformējums, brandmūru apgleznošana utt.
Kopš 2003. gada Aldonis Cīrulis darbojas Lielsalacas ev. lut. draudzē Salacgrīvā. Ar savu mākslinieka darbu ir kalpojis Lielsalacas, Brīdagas un Ērģemes dievnamu iekārtošanā, kā arī veidojis savu darbu izstādi Burtnieku baznīcas kompleksā.
Pārsvarā glezno ainavas; ir arī klusās dabas un pa kādam portretam.
Kārķu tautas nama kamīnzālē gleznas tiks izstādītas 22. novembrī, tikšanās ar mākslinieku – plkst. 14.00. Aicināti visi interesenti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru