svētdiena, 2009. gada 20. decembris

Radīt prieku sev un citiem

Izstādes atklāšanā tautas nama vadītāja atsauca atmiņā seno latviešu tradīciju - vakarēšanu - kur lielās saimnieces, vērpējas, audējas un rakstītājas pulcināja ne tikai pašu, bet arī apkārtnes meitas un puišus darbā un mācībā.
Tā kā vakarējot notika arī apdziedāšanās, sieviešu ansambļa izpildījumā skanēja dziesmas gan par Ziemassvētkiem, gan piparkūkām,gan par kumelīšu tēju, kuru varēja arī nobaudīt.
Cienasts - atsaucīgāko saimnieču veikums - Silvas Liepiņas, Intas Šķudītes, Antonijas Peresunčenko, Inetas Andrejauskas - ceptie pīrādziņi.Īpašu interesi izraisīja Antonijas siltie kartupeļu mīklas pīrādziņi ar ķiplokiem. Varbūt noder pret cūku gripu.
Klausoties pasaku par slinko vērpēju, kurai izdevās piemuļķot ķēņiņu, lai nekad vairs nebūtu jāvērpj, Inta Šķud\ite, Laima Gulbe, Ineta Andrejauska un Evija Martinsone savu adīšanas prasmi apliecināja improvizētās adīšanas sacensībās. Rezultāti bija ļoti līdzīgi, tomēr mazliet vairāk kārtas dotajā laikā noadīja Ineta, tādējādi kļūstot par uzvarētāju.









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru