sestdiena, 2010. gada 19. jūnijs

Ielīgošana Kārķos

Stiprais vējš Kārķos sestdienas rītā ātri sadzina lietus mākoņus, tomēr ielīgošanas pasākums notika pilnā sparā un beidzās līdz ar pirmajām lietus lāsēm. Tika noskaidroti labākie Kārķu pļāvēji. Ar lielu ātrumu, taisnu vālu un gludu pļāvumu šogad visus pārsteidza Ritvars Bezšapočņikovs, aiz sevis atstājot Jāni Ābeli un Ēriku Jukāmu. Cik liela nozīme ir labai izkaptij – to izjuta pļāvējas – dāmas: Antoņina Peresunčenko, Vera Košeļa un Silva Liepiņa.
Ceram nākošgad pļaviņā redzēt visus tos, kuri klusiņām pie sevis nodomāja – es arī tā varu! Tikai tāds ,,nieks’’ - vajadzīga izkapts.
Alus degustēšanā vislielākais speciālists izrādījās Boriss Šostaks , trejdeviņas zālītes visātrāk salasīja Ralfs Kalniņš kopā ar mammu un vecomammu. Niknais vējš neļāva saimniecēm likt lietā visu savu izdomu galda klāšanā, tāpēc uzvarēja vienlīdzība.
Lai gan pēc odiem šodien bija jāskrien mežā, odu ķeršanas sacensības notika un ir arī uzvarētāji – Kristaps Krūmiņš, Viesturs Ābele un Nauris Rikmanis.
Ar Līgo dziesmām un rotaļām pasākumu kuplināja Ķoņu pagasta folkloras kopa.
Neaizvietojams dažādu sacensību vadītājs mūsu pagastā ir Kārlis Pētersons. Paldies viņam un pārējai žūrijas komisijai – Ivetai Blankai, Jānim Jukāmam, Borisam Šostakam, Aivaram Cekulam. Uz tikšanos šādās sacensībās pēc gada! Neaizmirstiet iegādāties izkapti!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru