otrdiena, 2013. gada 7. maijs

Aicinām uz Meža dienām

Piektdien, 10.maijā plkst.9.00 Kārķos tiks atklātas 10. Meža dienas. Kā vienmēr, būs tradicionālās lietas, bet netrūks arī pārsteigumu.
Pirmie ieskaņu pasākumi plānoti jau 9.maija vakarā, kad Kārķos ieradīsies Rīgas Tehniskās Universitātes studentu grupa. Šogad Meža dienu darbi, galvenokārt, noritēs pagasta centrā, Lustiņdruvā un Ķires upes krastā, bet būs arī vēl daži citi objekti. Pasākumu visas dienas garumā, saspēlē ar vietējiem pašdarbniekiem, vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis.
Kā jau talkā pienākas – pēc kopīga darba būs kopīga maltīte un atpūta, kur katrs varēs atrast ko interesantu un aizraujošu: notiks Koka auto sacensības, kas pagājušajā gadā Kārķos notika pirmo reizi Latvijā, Viļņa Kazāka un studentu vadībā visas dienas garumā darbosies Zaļā koka darbnīca, kurā tiks gatavotas rotas un rotaļlietas, būs apskatāmas dažādas izstādes. Ikviens talkas dalībnieks aicināts uz talku ņemt līdzi modinātājpulksteni (gan tādu, kas darbojas, gan tādu, kas nedarbojas), lai ar tiem piedalītos izstādē. Kāpēc pulksteņu izstāde? Pavisam vienkāršs skaidrojums – mosties, celies, stādi un sakop! Bez tam šogad Meža dienu tēma – veselība. Aicinām mosties no rītiem ar modinātājpulksteņiem, ne ar telefoniem, kas ir neveselīgi. Aizsāksim veidot veselības taku Lustiņdruvā, arī Zaļā koka darbnīcā gatavotās rotaļlietas būs videi draudzīgas un veselīgas. Ikvienam pasākuma dalībniekam būs iespēja pārbaudīt savu veiklību un drosmi aizraujošās sportiskās aktivitātēs bijušā kārķēnieša, alpīnista Induļa Šverna un viņa kolēģu vadībā.
Šī ir arī Maiju un Paiju diena, par godu tai un šajā dienā paveiktajam, vakarā tautas namā Ērģemes pagasta amatierteātris izrādīs Annas Brigaderes lugu „Maija un Paija”, pēc tam – diskotēka.
Kā jau ierasts, Lielā Talka Kārķos tiek apvienota ar Meža dienām. Nāciet un aiciniet līdzi radus, draugus un ģimeni! Ikviens būs gaidīts Kārķos ne tikai raženi strādāt, bet arī kopīgi atpūsties! Viss notiks par prieku dabai un cilvēkiem! Ceram, ka Meža dienās paveiktais būs vērtīgs ieguldījums pagasta sakopšanai, sagaidot Valkas novada svētkus 25.maijā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru