otrdiena, 2015. gada 17. marts

Ieskandinam pavasari!




21.martā plkst.11.00 Kārķu tautas namā uz koncertu „ Mazais dziedātājs” aicināti visi pirmsskolas vecuma bērni, vecāki un draugi. Jums dziedās 20 mazie pagasta dziedātāji.
Koncerta 2. daļā  viesosies mūziķis Uldis Punkstiņš. Kopā  ar savu meitu Annu viņi prezentēs jauno izdevumu bērniem „Lielā ķeza”  - dzejoļu grāmatiņa, nošu burtnīciņa ar dziesmām, CD ar dziesmām un fonogrammām .
Bērniem saudzīgu attieksmi pret vidi rosinošs stāstījums dzejā ar krāsainām ilustrācijām, jautrām dziesmiņām, to fonogrammām kompaktdiskā, dziesmu notīm un tekstiem atsevišķā burtnīcā. Jau pats darba nosaukums „Lielā ķeza” tieši un netieši norāda, ka stāstījumā iedzīvinātie tēli saskaras ar mūsdienās aktuālām ekoloģijas problēmām, kuru dēļ nonāk kļūmīgā situācijā. Vedinot izprast vides tīrību ietekmējošos procesus, arī vismazākie lasītāji vienkārši uztveramiem līdzekļiem tiek aicināti saudzīgi izturēties pret apkārtējo dabu.
Dzejas stāstījums atskaņās un dziesmu teksti mazo lasītāju/klausītāju rosina ieklausīties vārdu spēlē, attīstot ritma izjūtu, valodas veiklību un labskanību.
CD ietvertās dziesmas iedziedājuši autors Uldis Punkstiņš ar savu meitu Annu. Daigas Mickēvičas ilustrācijas.  Dziesmu aranžējumus un skaņu ierakstus veicis Guntars Mucenieks (grupa „Līvi”).

Izdevums galvenokārt adresēts pirmskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem, viņu vecākiem un skolotājiem, to varēs arī iegādāties pasākuma dienā.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru