svētdiena, 2024. gada 18. februāris

" Pansija pilī " turpinājums!


  Filmas " Pansija pilī" 4., 5., un 6. sērijas režisore Marta Elīna Marttinsone saka:

 ,,Ar Anšlava Eglīša romānu Pansija pilī es iepazinos jau skolas laikā, kad tas bija jālasa literatūras stundās. Tāpēc, kad man piedāvāja iespēju pieskarties šādam darbam kino valodā, es nespēju noticēt savai veiksmei - grāmatas ir viena no nozīmīgākajām lietām manā dzīvē un ja kāds, noskatoties mūsu daudzsēriju mākslas filmu, paņems un izlasīs arī Anšlava Eglīša romānu, es jutīšos, ka esmu izdarījusi kaut ko vērtīgu. Strādāt ar tādu aktieru un kino veidotāju komandu, kā arī tādu materiālu - tas bija kā sapnis. Un, tā kā man ļoti patīk komēdija kā žanrs, tad jutos kā līdaciņa ūdenī, jo īpaši, kad aktieri ar prieku gāja līdzi manām "sviestainākajām" idejām," - tā Marta Elīna Martinsone, filmas 4., 5., un 6. sērijas režisore.

"Esmu arī pārliecināts, ka ikviens vēsturisks stāsts reflektē ne vien pagātni, bet arī tagadni, jo mēs to ieraugām ar mūslaiku acīm un domām. Pansija pilī aptver gan plašu personāžu, gan paradoksālu notikumu spektru, asprātīgi spoguļojot mūsdienu sabiedrību gan individuālā, gan kolektīvā nozīmē - ideāli, intrigas, pagātnes nostalģija, mīlestības dažādās formas, māņticība, u.c. - tas viss ir mums tepat blakus," - tā filmas 7. sērijas režisors Dāvis Sīmanis.

"Mūsdienu kultūrai raksturīgā tendence, ka jebkurš var kļūt par jebko, ir filmas “apvērstās pasaules” pamatā, nezaudējot prieku un ironiju par senajiem laikiem. Eglītim raksturīgā atjautība, zobgalība, griezīgi ass un spilgts dzīves norišu vērojums kopā ar smalku smeldzi ir integrēts un iekļauts filmas Tabitas Rudzātes un Ivo Brieža scenārijā un pārnests filmas pasaulē. Mēs ceram, ka Pansija pilī būs iespēja skatītājam ar kino starpniecību nokļūt tajā Pansija pilī pasaulē, ko romāna lasītāja bija jau izveidojuši savā galvā," - tā filmas producenti Inese Boka-Grūbe un Gints Grūbe.

Seriāls top filmu studijā Mistrus Media, kas iepriekš veidojusi daudzsēriju filmu Emīlija. Latvijas preses karaliene, kas 2022. gadā ieguva nacionālo kino balvu Lielais Kristaps un sabiedrisko mediju balvu Kilograms kultūras un bija skatītākā Latvijas filma kinoteātros 2022. gadā. Studijā tapušas vairākas starptautiski un Latvijā atzītas vēsturiskas filmas kā Janvāris (rež. Viesturs Kairišs, 2022), Melānijas hronika (rež. Viesturs Kairišs, 2016), Tēvs Nakts (rež. Dāvis Sīmanis, 2018) un tikko arī pabeigts darbs pie filmas Marijas klusums (rež. Dāvis Sīmanis) par mēmā kino zvaigzni Mariju Leiko un latviešu teātri Skatuve. (pārpublicēts no www.diena.lv) 

Filmas garums 2 stundas 45 minūtes

Būsiet gaidīti Kārķu tautas namā ceturtdien, 22. februārī plkst. 18.00, ieeja - 3.00 eur

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru