pirmdiena, 2024. gada 5. februāris

Uz Meteņiem!

 

Lai gan ziema vēl neatkāpjas, gaisā jaušams pavasaris un klāt arī latviešu gadskārtu svētki - Meteņdiena. Meteņos daudz jādejo un jābrauc ciemos, lai mājai un dzīvai radībai apkārt ir laime un pārticība visam gadam. Tāpēc Kārķu tautas namā sestdien, 10. februārī sabrauks tuvi un tāli dejotāji: jauniešu deju kolektīvi “ Oga”, “ Vendīgs”, “ Vendīgs studija”; vidējās paaudzes deju kolektīvi “ Spriņģi ”, “ Mūri”,  “ Naukšēni”, “ Tīne”, “ Duka”, senioru deju kolektīvi “ Ēvele”, “ Lustiņdancis”. Plkst. 19.00 visi aicināti uz deju koncertu “ Meteņdancis” ar ieejas maksu – 2.00 eur, bet  plkst. 22.00 sāksies ballīte kopā ar grupas “Hameleoni” mūziķi Ēriku Budēvicu, ieeja 5.00 eur .

Ēriks Budēvics ir liepājnieks, viņa pirmā grupa bija „Vabolītes” kopā ar Daini un Ainaru Virgām, Modri Šternu un vienu brīdi jaunietis pat spēlēja taustiņinstrumentus „Līvos”. Pēc 8. klases beigšanas Budēvics iestājās Liepājas mūzikas vidusskolas kordiriģentu klasē,  tad iesaistīšanās grupā „Corpus”, kuras dibinātājs bija Ēriks Ķiģelis. Bet iesākumā bija vecāsmammas skandētās tautas dziesmas un Raimonda Paula skaņuplates, kuras klausījās 1963. gada 15. augustā dzimušais zēns. 8 gadu vecumā viņš iestājās mūzikas skolā, kur mācījās akordeona spēli, kur tajā pašā laikā mācījās arī Ainars Virga un Guntars Brečs – grupas „Credo” bundzinieks. Ar abiem Ērikam iznāca muzicēt kopā grupā „Corpus” pie Ērika Ķiģeļa, kad daudzi varēja dzirdēt Budēvica balss spēku un izcilo falsetu. Grupu jaunais dziedonis pameta, kad devās uz Rīgu, lai turpinātu mācības konservatorijas kordiriģēšanas fakultātē. Pa vidu gan bija obligātā karadienesta gadi, pēc tā Ēriks dziedāja grupā „Spogulis”, un tad jau viņa neparastā balss skanēja ansamblī „Dr. Fausts”. Pēc „Dr. Fausta” Budēvics pievienojās roka ansamblim ar nosaukumu „Deserts”, piedalījās konkursā „Jūrmala”.Tad dziedoņa raibajā dzīvesceļā sekoja satikšanās ar taustiņinstrumentālistu Andri Veinbergu – vispirms tapa duets „Tu un es”, tad projekts „Hameleoni”, kas uzsāka savu darbību  1998. gada augustā un strauju popularitāti ieguva  ar savu pirmo singlu "Atsaucies!" Grupa nonāk radiostaciju apritē, kas paplašināja fanu loku visā Latvijā. 1998. gada rudenī grupa laida klajā savu debijas albumu "Tu Mana Sirds", kļuva par vienu no Latvijas vispārdotākajiem albumiem tolaik. Strauji pieaugot interesei klausītāju vidū, notika vairākas koncertu tūres, tika izdoti albumi "Nakts", "Pērles un Dimanti", "3 Gadu Jubilejas Albums". Laikā no 2001. līdz 2011. gadam grupa pārtrauca darbību. Pēc ilgā pārtraukuma grupa izlaida savu piekto albumu "Vēlreiz...".

Meteņi ir laiks, lai apciemotu sen neredzētus radus, draugus, paziņas un nodibinātu jaunus sakarus, tāpēc būsiet gaidīti Kārķu tautas namā! Kas zin - varbūt sagaidīsim Meteņtēvu!

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru